• Slider Image

Solar powerbank, iPhone opladen met zonlicht

Voordat je een solar powerbank kopt is het belangrijk om een aantal eigenschappen goed te begrijpen. Koop dus niet de eerste de beste solar powerbank die tegenkomt!

Er zijn twee soorten solar powerbank’s

powerbank met Ingebouwde zonnecelDe eerste soort is een powerbank met een ingebouwde zonnecel, is de bekendste. Deze powerbank heeft de normale laad aansluitingen, en als extra een aantal zonnecellen ingebouwd op de bovenkant. Het voordeel van de type is dat het net zo eenvoudig mee te nemen is als een normale powerbank. Omdat de zonnecel vrij klein is duurt relatief lang voordat de powerbank van nul tot helemaal vol is geladen. Deze powerbanken zjjn ideaal voor alledaags gebruik. Je kunt hem op het dashboard van je auto in de zon leggen,op je werktafel bij het raam, of op de camping in de zon.


solar powerbank met losse zonnecelDe tweede soort solar powerbank bestaat uit een aparte set zonnecellen en een losse powerbank. De zonnecellen hebben we vele hogere opbrengst omdat ze een stuk groter zijn. Je plugt de zonnecellen met een USB-kabel in de powerbank, waardoor deze oplaad. Deze zonnecellen: Power bank van 8.000 mAh in de volle zon in ongeveer 5 uur van leeg naar vol waren. En dergelijke solar powerbank is ideaal voor vakantie.


Welk model solar powerbank kies je?

Vergelijk Powerbank prijzen en levertijden bij de volgende webshops. Klik of tab op een logo.

powerbank-verkoper.nl

Powerbank kopen

 

Let bij het kopen van solar powerbank altijd goed op het vermogen van de zonnecel en de capaciteit van de powerbank zelf. De capaciteit van de powerbank bepaald hoe vaak je je smartphone of tablet op kunt laden. Je kunt dit eenvoudig  berekenen met de volgende formules.

Aantal keer laden = accucapaciteit powerbank / accucapaciteit smartphone x 0,65

Of omgekeerd:

Accucapaciteit powerbank = aantal keer laden x accucapaciteit smartphone / 0,65

Hoe vaak je je smartphone per dag wilt geladen hangt af van het gebruik. Bij normaal gebruik is dat een keer per dag. Maak je onderweg veel foto’s en filmpjes, reken dan ook minimaal twee keer per dag. Vermenigvuldig dit met het aantal dagen dat je onderweg bent, zonder dat je bij een stopcontact in de buurt bent. Je kunt dan de accu capaciteit van je powerbank breken. Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere powerbank’s te kopen.

Aantal keer opladen = aantal keer laden per dag x aantal dagen onder weg

Wil je je powerbank elke dag kunnen opladen met zonne-energie, dan is het handig om wat meer geld te investeren en het tweede type solar powerbank te kopen met losse zonnecellen. Deze hebben grotere zonnecellen, waardoor ze meer energie per uur zonneschijn leveren. Je hebt dan ook meer vrijheid hoe je de zonnecellen opstelt, of ze ook achterop of of je rugzak bindt. Op deze manier laden je zonnecellen, onderweg je powerbank op, zodat je altijd genoeg energie hebt, voor je smartphone of tablet.

Prijzen en uitvoeringen van solar powerbank’s

De prijzen van solar powerbank’s variëren sterk met de accu capaciteit en het vermogen van de zonnecellen.

Een solar powerbank met een accu van 2.000 mAh en een ingebouwde zonnecel van 1,5 Watt kost ongeveer € 45,- Als de accu helemaal vol zot, kun je er één keer je smartphone mee laden end an is ie helemaal leeg. De totale laadtijd op zonne-energie is bij volle zon ongeveer 7 uur. Bij bewolkt weer zal dat een stuk langer zijn. Verwacht dus niet van een dergelijk klein model, dat je er op vakantie elke dag je telefoon op zonne energie kunt opladen. Een dergelijk model het is echt voor zo nu en dan gebruik.

Solar powerbank’s met losse zonnecellen zijn er in prijzen van ongeveer € 100 tot € 200 en worden o.a geleverd door het merk Sunjack. Het € 100 model van Sunjack heeft een zonnecel opbrengst van maximaal 7 Watt bij volle zon. Er wordt een  powerbank van 4000 mAh bijgeleverd. Het model van € 200 heeft een zonnecel opbrengst van maximaal 20 Watt en wordt geleverd met twee accu’s van 8000 mAh. Beide modellen zijn in staat om bij vol zonlicht de bijgeleverde powerbank in ongeveer 5 minuten op te laden. Dit zijn dus echt serieuze apparaten, waarmee je onderweg nooit zonder stroom komt te zitten, mits de zon mee wil werken natuurlijk!

Wat voor power  bank’s in het algemeen geldt, geldt voor solar powerbank’s een bijzonder. Vergelijk prijzen en specificaties, lees reviews, en let goed op de kwaliteit. Je hebt niets aan een solar powerbank die er halverwege de trektocht, de brui aangeeft. Ook hier geldt, goedkoop is duurkoop. Wees niet bang om goed te investeren in je spullen. Als je ze goed verzorgd, gaan ze vaak jaren mee.

Vergelijk Powerbank prijzen en levertijden bij de volgende webshops. Klik of tab op een logo.

powerbank-verkoper.nl

Powerbank kopen