• Slider Image

Powerbank voor het laden van je Laptop

Overkomt het jou vaker dat je laptop accu leeg is als je laptop nodig hebt. Dan is een powerbank speciaal voor laptops iets voor jou.

Laptop opladen met powerbank

Powerbank Amker Astro Pro2Een powerbank voor een laptops heeft andere eigenschappen dan een voor het opladen van een smartphone of een tablet. Allereerst is de capaciteit van de accu van je laptop veel hoger dan de capaciteit van de accu van je smartphone. Om een laptop volledig op te laden heb je dus een exemplaar nodig met een veel hogere capaciteit. Ook moet de uitgang spanning voldoende hoog zijn om je laptop te kunnen laden. De standaard modellen voor smartphones hebben we uitgang spanning van 5 Volt. Dit is voor laptops niet voldoende hoog om de accu te kunnen laden. Een powerbank voor laptops heeft meestal in schakelbare uitgangspenning, die je kunt instellen op 12 Volt 16 Volt of 19 Volt. Kijk hier goed mee uit, want een te hoog voltage kan je laptop beschadigen. Kijk goed op de adapter van je laptop welk voltage deze afgeeft, voordat je een powerbank aansluit op je laptop. Het voltage moet overeenkomen met dat van de adapter.

Benodigde capaciteit

Om je laptop te laden heb je een model met een hoge capaciteit nodig. Om je laptop één keer op te kunnen laden, heb je een type nodig met een capaciteit van circa 20.000 mAh. Met deze powerbank kun je je smartphone ongeveer 10 keer opladen.

Het gewicht

Natuurlijk is een powerbank met deze hoge capaciteit ook een stuk zwaarder dan een kleine  voor een smartphone. Rekenen al snel op een gewicht van een halve kilo of meer.

Powerbank voor laptopAansluitingen

Natuurlijk heb je ook een geschikte aansluiting snoer nodig, om je bank op je laptop aan te sluiten. Veel merken leveren een kabeltje met verschillende opzetstukken, voor de verschillende merken en types laptops. Informeer voor het kopen van een powerbank voor je laptop of deze geschikt is voor jouw laptop merk en type.

Er bestaan ook modellen met een 230 Volt aansluiting. Voordeel van deze modellen is dat je geen speciale uitsluitsel nodig hebt. Je steekt de adapter van de laptop eenvoudig in de powerbank en je laptop wordt opgeladen. Nadeel van deze manier van werken is dat het rendement wel iets lager is.


Vergelijk Powerbank prijzen en levertijden bij de volgende webshops. Klik of tab op een logo.

powerbank-verkoper.nl

Powerbank kopen

 

Prijs

Een powerbank om je laptop mee op te laden koopje van ongeveer € 100,- modellen met een 230 Volt aansluiting zijn weer een stuk duurder en kopje voor ongeveer € 160,-

Apple Macbook met USB-c aansluiting laden van uit een 5 volt powerbank

Grote uitzondering op het hierboven beschreven verhaal is de Apple MacBook met USB-C aansluiting. Omdat USB-c een intelligent protocol bevat kan De macBook met USB-c wel met een powerbank met enkele een normale USB aansluiting geladen worden. Het enige wat je nodig hebt is een kabel met aan de ene kant een USB-c plu en aan de andere kant een normale USB stekker.

De macbook laad op deze manier ongeveer 14 Watt wat genoeg is om tijdens het werken op je Macbook de accu ook nog eens bij te laden.

Naar verwachting komen er in de toekomst ook powerbanks met een USB-c poort die een hoger vermogen kan leveren dan een normal USB poort op de markt. Deze kunnen dan alle apparaten die met een USB-c poort zijn uitgerust net zo snel kunnen opladen als via een adapter.powerbank