• Slider Image

7 Fouten bij koop en gebruik powerbank

 

Een goedkope merkloze powerbank kopen

failzeven

Niet alle modellen zijn gemaakt van een goede kwaliteit. Vooral bij merkloze modellen laat de  kwaliteit te wensen over. Merkloze powerbank’s hebben vaak slechte kwaliteit accu’s, slecht ontworpen elektronica en conrector die snel kapot gaan. Daarom nooit een merkloze moel of een model dat er heel goedkoop uitziet. Je hebt dan vaak te maken met imitatie van bedenkelijke kwaliteit. Goedkope imitatie staan er ook om bekend dat de opgegeven capaciteit veel hoger is dan de werkelijke capaciteit. Bij een slechte kwaliteit accu loop je een verhoogd risico op oververhitting en zelfs brand. Goedkoop is dus de duurkoop.

Een powerbank kiezen op alleen capaciteit

De capaciteit is natuurlijk wel een belangrijk gegeven, maar het is ook belangrijk dat je hem eenvoudig mee kunt nemen. Let dus ook goed op vorm en afmetingen. Het is fijn als een powerbank goed in je jaszak of voor vakje je van je tas past. Een model dat lastig mee te nemen is, laat je liever thuis. En dat is nou juist net niet waarvoor je hem gekocht hebt.

Vergelijk Powerbank prijzen en levertijden bij de volgende webshops. Klik of tab op een logo.

powerbank-verkoper.nl

Powerbank kopen

 

Goedkope snoertjes gebruiken

Een andere fout is het gebruik van goedkope slootjes. Goedkope snoertjes kunnen we eenvoudig slecht contact maken waardoor je smartphone niet wordt opgeladen. Je kunt het beste een origineel snoertje gebruiken. Het snoertje wat bij je smartphone wordt geleverd is vaak zo goede kwaliteit. Wil je een extra snoertje hebben, of ben je originele snoertje kwijtgeraakt, Koop dan een snoertje van goede kwaliteit bij voorkeur van het merk van je smartphone.

baterijNa gebruik niet opladen

Als je de accu van je powerbank niet opladen als hij leeg is, gaat het minder lang mee. Het beste is om de powerbank op te laden nadat je hem gebruikt hebt voor het laden van smartphone. Als je hem lange tijd niet gebruikt, is het ook belangrijk dat je hem zo nu en dan oplaad. Door zelfontlading, verliest accu in de loop van de tijd zijn lading. Het is dus verstandig om een bank die niet gebruikt wordt eens in de drie tot zes maanden op te laden.

Een te lichte powerbank kopen

Kleine en lichte modellen zie er vaak aantrekkelijk uit. Vaak is de capaciteit te klein om moderne smartphone één keer op te laden. De minimale capaciteit die je nodig hebt is 2.000 mAh. Koop geen powerbank met een kleiner capaciteit.

Niet nadenken over opties

Een powerbank kopent zonder dat je nadenkt over waar je hem gebruikt. Het is handig om na te denken waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je meer apparaten tegelijk op kunnen laden? Hoeveel keer er een apparaat kunnen opladen? Hoe snel wil je de powerbank zelf kunnen opladen? Beantwoord deze vragen voordat je er een koopt.

Alles wat je weten moet voordat je een powerbank koopt vindt je op SlimmeKeus.info

Beschadigde snoertjes blijven gebruiken

Een beschadigd snoertje kan kortsluiting veroorzaken. In het slechtste geval kan dit leidend tot oververhitting van je powerbank en zelfs tot brand. Als snoertje beschadigd is, gebruik het dan niet meer vervangen zo snel mogelijk door een snoertje je van goede kwaliteit